Sponsoren van levensbelang
Caroline HoumesVoorzitter Marc Heijens steekt het niet onder stoelen of banken. “Sponsoren, maar ook de vele vrijwilligers zijn van levensbelang voor onze koers. Daarom was ik ook bijzonder blij met de grote opkomst tijdens de officiële presentatie van de koers.â€
Half april stroomde het Wapen van Axel vol met sponsoren, vrijwilligers en andere belangstellenden. Hier presenteerde de voorzitter, samen met zijn voltallige bestuur, de koers in al zijn facetten. Potentiële winnaars, bijzondere teams en de lastige etappes; de komende ronde werd minutieus doorgenomen. Maar belangrijker dan dat, vindt Heijens het contact met alle betrokkenen. "Ik wil graag een duurzame band opbouwen met de mensen die onze driedaagse steunen. Dat proberen we onder andere door ze er zoveel mogelijk bij te betrekken. Op afstand ga je elkaar niet waarderen. Pas door met elkaar om te gaan, krijt een evenement een gezicht. Het gaat leven."
Netwerken
Heijens kan in dat opzicht trots zijn op de prestaties van de Junioren Driedaagse. Ondanks de economische tegenwind neemt de belangstelling meetbaar toe. Zo was het aantal bezoekers tijdens de recente presentatie niet eerder zo hoog. Ook de deelname aan de sponsordag was ongekend hoog. "We vertrokken die dag met maar liefst 110 sponsoren naar de Omloop het Nieuwsblad. Dit is onze manier om iets terug te doen. We bieden hen een geweldige dag met een mooie wielerwedstrijd, typisch Vlaamse adresjes voor een hapje en een drankje en natuurlijk volop gelegenheid om onderling kennis te maken. En, waar mogelijk zaken te doen."
Vlaamse ambiance
Waar het de koers alleen ontbreekt, is het echte wielerpubliek. "De Junioren Driedaagse leeft naar mijn zin nog te weinig. Maar dat geldt voor iedere wielerwedstrijd in Nederland." In dat opzicht is Heijens bijzonder blij met het grote aantal Belgische ploegen. "Zij brengen altijd veel toeschouwers op de been. Dat komt onze koers ten goede qua sfeer en ambiance." Zeeuws-Vlamingen die graag een kijkje nemen en willen zien hoe de jonge coureurs met snelheden van soms 55 kilometer per uur over de wegen scheuren, zijn natuurlijk van harte welkom. Volgens Heijens zijn met name de start- en finishplaatsen dé plaatsen om te genieten van de sport. "Als je die jongens voorbij ziet suizen, krijg je waardering voor de enorme prestaties die zij leveren."